Näihin Euroopan kohteisiin matkustetaan eniten Suomesta kesällä 2024: Norwegian

Suomesta pääsee Norwegianin suoralla lennolla tänä kesänä yhteensä 24 eri kohteeseen Euroopassa. Kesä–elokuun suosituimmat kohteet tänä vuonna ovat Lontoo, Milanon Bergamo sekä Barcelona.

Kaupunkikohteet kiinnostavat tänäkin kesänä suomalaisia. Lontoo on Suomesta lähtevien turistien ykköskohde tänä kesänä. Viime vuonna kaupunki oli toiseksi suosituin kohde.

”Kesän suosituimpien kohteiden listalla on monta klassikkoa, joihin matkustetaan vuodesta toiseen – esimerkiksi Lontoo on monipuolinen ja upea kaupunki kesäisin. On myös todella hienoa nähdä, että molemmat uudet kohteemme Milanon Bergamo sekä Sofia ovat nousseet asiakkaiden suosioon”, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Magnus Thome Maursund.

Kaupunkikohteisiin, kuten Milanoon, Lontooseen ja Sofiaan varataan lennot keskimäärin kuukautta, tai kahta ennen lähtöpäivää. Rantakohteisiin lennot varataan keskimäärin aiemmin, noin neljä kuukautta ennen lähtöpäivää.

Suosituimmat kohteet Suomesta Norwegianin lennoilla kesä-elokuussa 2024:

1.Lontoo

2.Milanon Bergamo (uusi, 2.6. alkanut yhteys)

3.Barcelona

4.Pristina

5.Malaga

6.Burgas

7.Larnaca

8.Split

9.Sofia (uusi 3.6. alkanut yhteys)

10.Nizza

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa. Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Näihin Euroopan kohteisiin matkustetaan eniten Suomesta kesällä 2024: Norwegian”

Vastaa