Norwegian rekrytoi Suomeen uutta matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä

Norwegianilla työskentelee Suomessa yli 250 ammattilaista, noin sata lentäjää ja noin 150 matkustamohenkilökunnan jäsentä. Kasvava, Suomen toiseksi suurin lentoyhtiö etsii nyt uutta matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä työskentelemään Helsinki–Vantaan lentokentältä käsin.

Norwegian rekrytoi parhaillaan uutta matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä Helsinki–Vantaalle, joka on Norwegianin kolmanneksi suurin asemapaikka heti Oslon ja Kööpenhaminan jälkeen. Matkustamohenkilökunnan rekrytointi käynnistyi kesäkuun alussa ja haku jatkuu 18. elokuuta saakka. Pilottien haku käynnistyi kesäkuun lopussa ja jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

”Rekrytoimme nyt matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä vuodelle 2025. Suunnitelmissa on saada Suomeen uutta kalustoa tulevana talvena, mikä tarkoittaa lisää työmahdollisuuksia Helsinki-Vantaalta käsin. Rekrytoitavien määrä tarkentuu loppuvuoden aikana. Viime vuonna vastaavassa rekrytoinnissa palkkasimme noin 40 uutta työntekijää matkustamoon ja noin 40 uutta lentäjää”, kertoo Norwegianin Helsinki-Vantaan asemapaikan Base Manager Eeva Sundell.

Matkustamohenkilökunnan koulutus kestää kuukauden

Moni on palannut Norwegianille tehtyään muita töitä pandemian aikana, osa on uranvaihtajia ja monelle työ lentokoneessa on ollut pitkäaikainen unelma.

”Suomessa on keskusteltu viime aikoina yli 50-vuotiaiden naisten työnhaun haasteista. Norwegianin matkustamohenkilökunnasta ja lentäjistä noin 20 prosenttia on 50 tai yli 50-vuotiaita. Helsinki-Vantaan matkustamohenkilökuntaan on myös hiljattain rekrytoitu yli 50-vuotiaita upeita ammattilaisia, jotka ovat halunneet aloittaa uuden uran Norwegianilla”, sanoo Eeva Sundell.

Norwegian on laajentanut reittiverkostoaan Suomesta ja lentää parhaillaan 24 kohteeseen Euroopassa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Norwegian rekrytoi Suomeen uutta matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä”

Vastaa