Matkatoimistot

Tunnetuimmat matkatoimistot Suomessa ovat:

TUI

TUI on entinen Finnmatkat, joka yhdenmukaisti nimensä siten, että se tunnetaan nyt TUIna kaikkialla. TUI on Pohjoismaiden suurin matkanjärjestäjä, kuulupa sen varusteisiin myös lentoyhtiö TUIfly Nordic sekä risteilyjä organisoiva WonderCruises.

TUIn kautta voit varata koko paketin eli hotellin ja lennot sekä rantalomakohteisiin että kaupunkilomille. Mutta voit varata myös pelkät lennot TUIn kautta.

TUIn valikoimissa hotellit on jaoteltu selkeästi perheille ja pariskunnille erikseen, joten esimerkiksi romanttiselle kahden hengen lomalle voit valita aikuisten hotellin, johon vieraaksi pääsevät vain yli 16-vuotiaat.

Aurinkomatkat

Aurinkomatkat on toiminut Suomessa jo vuodesta 1963 ja se kuuluu samaan konserniin kuin suomalainen lentoyhtiö Finnair.

Aurinkomatkat on paras matkatoimisto sinulle jos suosit järjestettyjä aktiivilomia.

Aurinkomatkat lennättää golffaajia, sukeltajia, vaeltajia ja hiihtäjiä aktiivilomille ympäri maailman. Mutta omansa löytää myös pakettimatkaaja, joka haluaa kaiken nätisti valmiissa lomapaketissa, sillä matkatoimisto tekee myös räätälöityjä matkajärjestelyjä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Aurinkomatka-paketti kannattaa varata jos kielitaito ei ole ihan kohdallaan, sillä näillä matkoilla mukana kulkee aina suomenkielinen opas.

Matkavekka

Matkavekka syntyi kun Suomessa toimivat matkanjärjestäjät Matka-Vekka ja Lomamatkat yhdistyivät.

Matkavekka keskittyy rantalomapakettien järjestämiseen, mutta sen kautta voit varailla myös kiertomatkoja, ryhmämatkoja ja matkoja Legolandiin.

Matkavekan kyydissä voit lähteä kiertämään Vietnamia, Kuubaa, Irlantia, Skotlantia tai vaikka antiikin Kreikkaa.

Budjettimatkailijan kannattaa tarkistaa Matkavekan tarjoamat äkkilähdöt. Äkkilähdöistä löytyvät halvat matkat moniin kohteisiin.

Tjäreborg

Kaikki varmasti osaavat ulkoa Tjäreborgin mainosrallatuksen, onhan se yksi Suomen suurimmista matkatoimistoista.

Tjäreborg tarjoaa matkoja lähes kaikille lomalaistyypeille. Pakettimatkoja karsastavat voivat räätälöidä omat matkansa Tjäreborg Flexin avulla.

Matkatoimiston sivuilta löytää helposti myös matkan teemaan sopivan hotellin, sillä hotellin voi valita myös sen mukaan, onko kyseessä romanttinen reissu vai perheloma.

Matkatoimiston kautta voi varata myös pelkän hotellin tai pelkät lennot. Ympäristötietoinen matkustaja voi korvata oman lentonsa päästöt GreenSeat –järjestön kautta.

Detur

Detur-matkatoimisto on monelle televisiosta tuttu. Deturin oppaat viihdyttivät katsojia ainakin Turkin kohteissa kommelluksillaan.

Detur keskittyykin järjestämään matkoja Turkkiin, Egyptiin, Tunisiaan ja Thaimaahan. Pääkohteet löytyvät Turkista, missä matkatoimistolla on 7 kohdetta: Alanya, Antalya, Belek, Istanbul, Kemer, Marmaris ja Side.

Deturin kyydissä pääsee eksoottisille golf-matkoille, joita se järjestää Turkissa, Egyptissä ja Thaimaassa.

Suomen lisäksi matkatoimisto toimii muissa Pohjoismaissa, joista se lennättää innokkaita matkailijoita pakettimatkoille.

Suomalaiset matkatoimistot toimivat netissä

Suomalaiset matkatoimistot ovat aika pitkälti luopuneet niin sanotuista kivijalkatoimistoistaan ja siirtäneet kaikki palvelunsa nettiin. Asiakaspalvelua saa kyllä verkossakin, sillä kun kaipaat apua, se löytyy yleensä chat-palvelusta.

Esimerkiksi Helsingin matkatoimistot löytyvät kartalta, mutta esimerkiksi TUIlla on Helsingissäkin vain pääkonttori eikä lainkaan myyntipistettä. Tjäreborg on ainoa, jolta löytyy myymälä Helsingin keskustasta.

Netissä sijaitsevat palvelut tekevät loman varaamisesta joustavaa ja helppoa. Voi miettiä lähteäkö sinne, minne budjetti nyt riittää vai pitäisikö säästää ja lähteä kohta kauemmas.

Löhde: https://www.vippi.fi/blog/paras-matkatoimisto/