Gran Canaria: ei vain aurinkolomailua vaan paljon muuta

Gran Canarialla on ympäri vuoden paljon erilaisia tapahtumia ja juhlia, joista osa on hyvin tunnettuja ympäri maailmaa. Gran Canaria sää on sen verran tasainen, että lähes ympäri vuoden matkustelu ja lomailu on aivan toimiva vaihtoehto.

1. Gran Canarian karnevaalit

Gran Canarian karnevaalit ovat saaren suurin ja värikkäin juhla, joka järjestetään ympäri saarta eri kaupungeissa ja kylissä. Karnevaalit ovat vuosittainen tapahtuma, joka kestää yleensä noin kolme viikkoa helmikuun tai maaliskuun aikana, ja se on yksi tärkeimmistä kulttuuritapahtumista Gran Canarialla.

Karnevaalit juontavat juurensa Espanjasta ja Latinalaisesta Amerikasta, ja niissä on monia perinteitä, kuten värikkäät puvut, musiikki, tanssi, juhlat ja kulkueet. Karnevaalit ovat juhla, jossa kaikki voivat nauttia itsestään ja vapautua arjesta. Juhlien aikana saarella vallitsee iloinen ja värikäs tunnelma.

Jokaisella kaupungilla ja kylällä on oma karnevaaliteemansa ja -ohjelmansa, mutta yleensä juhlat alkavat karnevaalikuningattaren ja -kuninkaan valinnalla, johon osallistuvat paikalliset nuoret. Juhlat huipentuvat suureen kulkueeseen, joka koostuu värikkäistä puvuista, tanssista ja musiikista. Kulkueessa nähdään myös useita suuria ja värikkäitä vaunuja, joiden teemat vaihtelevat vuosittain.

Gran Canarian karnevaalit ovat näyttävä tapahtuma, joka houkuttelee tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa. Jos matkustat Gran Canarialle karnevaalien aikaan, voit osallistua juhliin ja kokea Gran Canarian kulttuurin värikkyyden ja iloisuuden.

2. Las Palmas Jazz Festival

Las Palmas Jazz Festival on Gran Canarian suurin jazztapahtuma, joka järjestetään vuosittain saaren pääkaupungissa Las Palmasissa. Tapahtuma houkuttelee kansainvälisiä jazz-artistejä ja -yhtyeitä sekä musiikin ystäviä ympäri maailmaa.

Festivaali alkoi vuonna 1992 ja siitä lähtien se on kasvanut yhdeksi tärkeimmistä jazzfestivaaleista Espanjassa ja Euroopassa. Festivaalin ohjelma sisältää useita konsertteja ja esiintyjiä, jotka esiintyvät useissa eri paikoissa ympäri kaupunkia, kuten Auditorio Alfredo Kraus, The Paper Club ja Teatro Pérez Galdós.

Las Palmas Jazz Festivalilla esiintyy laaja kirjo erilaisia jazzin alalajeja, kuten perinteistä jazzia, swingiä, bebopia, fuusiota ja latin jazzia. Festivaalin ohjelmassa on myös ilmaiskonsertteja ja monia muita tapahtumia, kuten näyttelyitä, workshopeja ja musiikkikoulutusta.

Las Palmas Jazz Festival on siis merkittävä jazztapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia jazz-musiikista Gran Canarian kauniissa ympäristössä. Jos olet jazz-musiikin ystävä, niin Las Palmas Jazz Festival on ehdottomasti vierailun arvoinen tapahtuma!

3. Fiesta de la Rama

Fiesta de la Rama on perinteinen juhla, joka järjestetään Gáldarin kaupungissa Gran Canarian pohjoisosassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Juhla juontaa juurensa Guanchien, saaren alkuperäiskansojen perinteisiin, ja se on yksi Gran Canarian tärkeimmistä perinteistä.

Fiesta de la Rama -juhlan aikana paikalliset asukkaat pukeutuvat perinteisiin kanarialaistyyppisiin vaatteisiin ja kerääntyvät kulkueena kaupungin kaduille. Kulkue kulkee kaupungin halki kohti Gáldarin vuoristossa sijaitsevaa Pagode del Saudadea, joka on juhlan päätapahtumapaikka. Matkalla kulkueen jäsenet keräävät oksia ja lehtiä, joita he sitten heiluttavat Pagode del Saudaden edessä.

Juhlan huippukohta on, kun kulkueen jäsenet heiluttavat oksia ja lehtiä Pagode del Saudaden edessä. Tämän jälkeen juhla jatkuu musiikin, tanssin ja perinteisten kanarialaisten ruokien kera.

Fiesta de la Rama on tärkeä tapahtuma Gran Canarian kulttuurissa, joka yhdistää saaren alkuperäiskansojen perinteet ja kristillisen perinteen. Se on myös loistava tilaisuus nauttia Gran Canarian värikkäästä ja iloisesta kulttuurista. Jos matkustat Gran Canarialle elokuussa, niin Fiesta de la Rama on vierailun arvoinen tapahtuma!

4. Maspalomas Gay Pride

Maspalomas Gay Pride on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Maspalomasin lomakohteessa Gran Canarian etelärannikolla. Tapahtuma on suunnattu seksuaalivähemmistöihin ja se on yksi suurimmista Pride-tapahtumista Euroopassa.

Maspalomas Gay Pride -tapahtuma sisältää monia erilaisia ​​ohjelmia, kuten musiikkiesityksiä, tanssia, drag-kilpailuja, elokuvanäytöksiä, juhlia ja kulkueita. Tapahtuma on avoin kaikille, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, ja se houkuttelee tuhansia vieraita ympäri maailmaa.

Tapahtuma kestää noin viikon ajan toukokuun lopusta kesäkuun alkuun, ja sen aikana Maspalomasin kadut ovat värikkäitä ja juhlatunnelma on korkealla. Tapahtumassa on myös Pride-kulkue, joka kerää satoja ihmisiä, jotka marssivat kaupungin halki ylpeänä tukien seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Maspalomas Gay Pride on loistava tilaisuus juhlistaa monimuotoisuutta ja tasa-arvoa Gran Canarian upeassa ympäristössä. Jos matkustat Gran Canarialle toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa, niin Maspalomas Gay Pride on ehdottomasti vierailun arvoinen tapahtuma!

5. Canarias Folk Fest

Canarias Folk Fest on kansanmusiikin festivaali, joka järjestetään Gran Canarian saarella yleensä kesäkuun lopulla tai heinäkuun alussa. Festivaali juhlistaa Kanariansaarten perinteistä kansanmusiikkia, tanssia ja kulttuuria.

Festivaalin ohjelmassa on monia esityksiä, konsertteja ja tanssiesityksiä, jotka esittelevät Kanariansaarten rikasta musiikkiperinnettä. Festivaaliin osallistuu kanarialaisia ja kansainvälisiä esiintyjiä, jotka esittävät perinteisiä kansanmusiikin tyylejä, kuten polkkaa, valssia, mazurkaa ja jenkkaa.

Canarias Folk Fest järjestetään useilla eri paikkakunnilla Gran Canarialla, ja festivaalin konsertit pidetään ulkona, usein historiallisilla paikoilla, joissa voi nauttia upeasta näköalasta ja ilmapiiristä. Festivaali tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kanarialaiseen kulttuuriin ja perinteisiin, kuten paikallisiin ruokiin, juomiin ja käsitöihin.

Canarias Folk Fest on siis loistava tapa nauttia kansanmusiikista ja kulttuurista kauniissa ympäristössä. Jos matkustat Gran Canarialle kesäkuussa tai heinäkuun alussa, niin Canarias Folk Fest on vierailun arvoinen tapahtuma!

6. Festival Internacional de Cine de Las Palmas de Gran Canaria

Festival Internacional de Cine de Las Palmas de Gran Canaria (Las Palmasin kansainvälinen elokuvafestivaali) on vuosittainen elokuvatapahtuma, joka järjestetään Las Palmasin kaupungissa Gran Canarian saarella. Tapahtuma on yksi tärkeimmistä elokuvafestivaaleista Espanjassa.

Las Palmasin elokuvafestivaali on perustettu vuonna 2000, ja se tarjoaa tilaisuuden nähdä kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia, dokumentteja ja lyhytelokuvia. Festivaalin ohjelmassa on monia eri teemoja ja kategorioita, kuten kilpailusarjat, retrospektiivit, esitykset ja seminaarit.

Tapahtuma kerää yhteen elokuvantekijöitä, elokuvafaneja ja alan ammattilaisia ympäri maailmaa. Festivaali tarjoaa loistavan tilaisuuden nähdä uusia elokuvia ja tutustua eri maiden elokuvakulttuureihin. Tapahtumassa järjestetään myös palkintojenjakotilaisuus, jossa jaetaan useita eri palkintoja, kuten parhaalle elokuvalle, ohjaukselle ja näyttelijälle.

Las Palmasin elokuvafestivaali on siis merkittävä tapahtuma Gran Canarian kulttuurikalenterissa, joka houkuttelee paikallisia ja kansainvälisiä vieraita ympäri maailmaa. Jos olet elokuvien ystävä ja matkustat Gran Canarialle tapahtuman aikaan, niin Las Palmasin elokuvafestivaali on ehdottomasti vierailun arvoinen tapahtuma!

7. Rally Islas Canarias

Rally Islas Canarias on kansainvälinen ralliautokilpailu, joka järjestetään Gran Canarian saarella vuosittain huhti-toukokuun aikana. Kilpailu kuuluu Euroopan rallimestaruuskilpailujen sarjaan ja houkuttelee ammattilaiskuljettajia ja rallifaneja ympäri maailmaa.

Rally Islas Canariasin reitti kulkee ympäri saarta, ja se tarjoaa kuljettajille ja katsojille upeita näkymiä Gran Canarian kauniille maisemille. Kilpailun osallistujat ajavat nopeasti ja taitavasti mutkaisilla teillä ja haastavissa maastoprofiileissa.

Kilpailun aikana järjestetään myös useita muita tapahtumia, kuten esimerkiksi kuljettajien haastatteluja, autonäyttelyitä, paraateja ja musiikkikonsertteja. Kilpailu päättyy palkintojenjakotilaisuuteen, jossa palkitaan parhaat kilpailijat eri sarjoissa.

Rally Islas Canarias on loistava tapahtuma rallifaneille, jotka haluavat nähdä ammattilaiskuljettajien taistelevan nopeudesta ja taidoista Gran Canarian haastavilla teillä. Tapahtuma on myös hieno tilaisuus kokea Gran Canarian upeita maisemia ja kulttuuria. Jos matkustat Gran Canarialle huhti-toukokuussa, niin Rally Islas Canarias on ehdottomasti vierailun arvoinen tapahtuma!

8. Fiesta del Almendro en Flor

Fiesta del Almendro en Flor on perinteinen juhla, joka järjestetään Guayadenan kaupungissa Gran Canarian lounaisosassa helmikuun lopun ja maaliskuun alun välisenä aikana. Juhla juhlistaa mantelipuiden kukintaa ja sen aikana kaupunki on koristeltu mantelipuiden kukilla.

Fiesta del Almendro en Florin aikana järjestetään monia erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, tanssiesityksiä, musiikkikilpailuja ja näyttelyitä. Juhlan huippukohta on kulkue, joka kulkee Guayadessa mantelipuiden reunustamilla kaduilla. Kulkueessa on perinteisiä kanarialaisia pukuja käyttäviä ihmisiä, musiikkia ja kukka-asetelmia. Juhlaan liittyy myös perinteisiä tapoja, kuten mantelikakun syöminen ja mantelijuoman juominen.

Fiesta del Almendro en Flor on tärkeä tapahtuma Gran Canarian kulttuurissa, ja se on loistava tilaisuus kokea kanarialaista kulttuuria ja juhlaperinteitä. Juhlaan osallistuminen on myös hyvä tilaisuus nauttia kevään tulosta ja kauniista kukista. Jos matkustat Gran Canarialle helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa, niin Fiesta del Almendro en Flor on vierailun arvoinen tapahtuma!

9. Feria de la Papa Bonit

Feria de la Papa Bonita on perinteinen pottufestivaali, joka järjestetään Valsequillon kaupungissa Gran Canarian saaren pohjoisosassa helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa. Tapahtuma juhlistaa pottuviljelyä ja tarjoaa mahdollisuuden maistaa Kanariansaarten kuuluisaa paikallista lajiketta ”papa bonitaa”.

Feria de la Papa Bonitan aikana Valsequillon kadut ovat täynnä pottuun liittyviä tapahtumia, kuten pottukilpailuja, ruoanlaittokilpailuja, musiikkiesityksiä ja näyttelyitä. Festivaalin huippukohta on pottukulkue, jossa paikalliset asukkaat kantavat ”papa bonita” -pottuja korissa tai rattaissa.

Feria de la Papa Bonita on tärkeä tapahtuma Gran Canarian kulttuurissa, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua kanarialaiseen ruokakulttuuriin ja perinteisiin. Festivaali on myös loistava tilaisuus maistaa ”papa bonita” -pottuja, jotka ovat tärkeä osa kanarialaista ruokaperinnettä. Jos matkustat Gran Canarialle helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa, niin Feria de la Papa Bonita on vierailun arvoinen tapahtuma!

10. Transgrancanaria

Transgrancanaria on kansainvälinen ultrajuoksutapahtuma, joka järjestetään Gran Canarian saarella helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa. Tapahtuma on yksi Euroopan merkittävimmistä ultrajuoksutapahtumista ja se houkuttelee osallistujia ympäri maailmaa.

Transgrancanaria-kilpailuun kuuluu useita eri matkoja ja vaikeustasoja, jotka sopivat eri tasoille ja kuntoisille juoksijoille. Pisin matka on noin 125 km pitkä, ja se kulkee yli Gran Canarian kauniiden vuoristomaisemien ja rantojen.

Kilpailu on myös suuri tapahtuma Gran Canarian kulttuurikalenterissa, ja sen aikana järjestetään monia muita tapahtumia, kuten konsertteja, näyttelyitä, työpajoja ja juhlia. Kilpailun päättäjäisissä järjestetään palkintojenjakotilaisuus, jossa palkitaan parhaat kilpailijat eri sarjoissa.

Transgrancanaria on loistava tapahtuma ultrajuoksufaneille, jotka haluavat haastaa itsensä ja nauttia Gran Canarian kauniista vuoristomaisemista ja rannoista. Tapahtuma on myös hyvä tilaisuus tutustua kanarialaiseen kulttuuriin ja perinteisiin. Jos olet intohimoinen juoksija ja matkustat Gran Canarialle helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa, niin Transgrancanaria on vierailun arvoinen tapahtuma!

No niin, löytyiköhän siitä listauksesta jotain sinullekin?

Yksi kommentti artikkeliin ”Gran Canaria: ei vain aurinkolomailua vaan paljon muuta”

Vastaa