Nauti kesästä turvallisesti ja säästä samalla rahaa

5 yksinkertaista vinkkiä jolla säästät rahaa ja samalla vältät korttipetokset

Haluamme jakaa 5 nopeaa vinkkiä fiksuun ja turvalliseen kortin käyttöön tänä kesänä – suunnittelitpa sitten pitkää lomamatkaa ulkomaille tai monta lyhyitä matkoja lähimmälle jäätelökiskalle.

Ole tietoinen korkeista nostomaksuista

Emme veloita ylimääräisä maksuja käteisnostoista pankkiautomaateilla – ei kotimaassa eikä ulkomailla. Pankkiautomaatin omistaja voi kuitenkin lisätä kulun, ja sen suuruus voi vaihdella suuresti. Tarkista ja vertaa eri pankkiautomaatteja ennen käyttöä, veloittaako pankkiautomaatti lisämaksuja.

Älä maksa valuutasta liikaa

Ulkomaisissa pankkiautomaateissa ja korttipäätteissä kannattaa valita paikallinen valuutta. Silloin oma kortinmyöntäjäsi hoitaa valuutanvaihdon, ja saat lähes aina paremman kurssin.

Jätä lompakko kotiin ja käytä mobiilimaksamista

Lisää maksukorttisi puhelimeesi tai älykelloosi, eikä sinun tarvitse aina ottaa lompakkoa mukaan rannalle tai kaupunkikävelylle. Maksaminen on paitsi nopeampaa myös turvallisempaa. Täältä löydät yksinkertaiset vaiheittaiset ohjeet kortin lisäämisestä laitteeseesi.

Tarkista matkavakuutuksesi ehdot

Ennen kuin lähdet matkalle, kannattaa tutustua matkavakuutuksesi ehtoihin ja siihen, mitä sekä kuinka paljon se kattaa. Jotta korttiimme sisältyvä matka- ja peruutusturvavakuutus olisi voimassa, on vähintään 50 prosenttia matkan kustannuksista maksettava luottokortillamme. Lisäksi on myös muita ehtoja, jotka on hyvä kerrata. Voit lukea lisää korttiin kuuluvasta matkavakuutuksesta täältä.

Suojaa PIN-koodisi ja verkkopankkitunnuksesi

Yksi neuvo, joka on yhtä tärkeä kesällä kuin talvellakin: älä koskaan jaa henkilökohtaista tietojasi tai verkkopankkitunnustasi kenenkään muun kanssa – riippumatta siitä kuka tietoja kyselee. Samoin korttisi PIN-koodia ei saa antaa muille (vaikka saunassa olisikin kuinka hyvä olla). Lue lisää kuinka voit estää pankkitunnusten väärinkäytön täältä.

Esim. maksulykkäyksen yhteydessä korko 19,99 % ja tod. vuosikorko 21,92 % 1500 € luotolle. Takaisinmaksu 12 erässä (139 €) kuukauden välein. Kulujen osuus on 168 €, yhteensä 1668 €. Sopimus on voimassa toistaiseksi.
Oikein hyvää ja turvallista kesää toivottaen,

Bank Norwegian
– a part of NOBA Bank Group

Vastaa