Norwegian juhlii 20-vuotisjuhlaansa ja yli 300 miljoonaa matkustajaa

Norwegian juhlii tänään 20-vuotisjuhlaansa, kun yhtiön ensimmäisestä lennosta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Yli 300 miljoonaa matkustajaa on matkustanut Norwegianilla vuoden 2002 jälkeen.

Syyskuun 1. päivä klo 14.00 vuonna 2002 kaikkien aikojen ensimmäinen Norwegianin Boeing 737 -lento nousi ilmaan Oslosta Bergeniin. Se oli alku uuden lentoyhtiön syntymiseksi. Viimeisen 20 vuoden aikana Norwegian on toivottanut yli 300 miljoonaa matkustajaa tervetulleeksi lennoilleen. Yksin Oslo-Bergen-lennoilla lentoyhtiö on kuljettanut 15 miljoonaa matkustajaa.

Norwegian on nykyisin Norjan suurin lentoyhtiö, jolla on 4 000 työntekijää. Pohjoismaat ovat Norwegian päämarkkina, josta lentoyhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Eurooppaan. Vuonna 2002 Norwegian liikennöi neljää kotimaan lentoa Norjassa, kun kesäkaudella 2022 yhtiö liikennöi 280 reittiä 108 kohteeseen Pohjoismaissa ja Euroopassa.

– Norwegianin kehitys viimeisen 20 vuoden aikana ei olisi ollut mahdollista ilman matkustajiamme ja tavoitteemme – tarjota edullisia lentoja kaikille – on vastaanotettu hyvin ensimmäisestä päivästä lähtien. Kaikki ilmailualalla eivät olleet tyytyväisiä uudesta kilpailusta, mutta siitä lähtien lentojen hinnat ovat laskeneet ja Norwegian on tehnyt matkustamisen mahdolliseksi laajemmalle joukolle ihmisiä. Haluan kiittää matkustajiamme ja työntekijöitämme, jotka ovat tehneet Norwegianista 20-vuotiaan, jolla on valoisa tulevaisuus edessään, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Vuonna 2002 Norwegian liikennöi seitsemää lentokonetta ja yhtiöllä oli noin 300 työntekijää. Seuraavana vuonna, joka oli ensimmäinen täysi toimintavuosi, yli 1,2 miljoonaa matkustajaa matkusti Norwegianilla. Vertailun vuoksi yksin vuoden 2022 heinäkuussa yhtiö kuljetti 2,2 miljoonaa matkustajaa.

Yhtiön 20-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin Oslon lentokentällä juhlalennolla Bergeniin tasan 20 vuotta Norwegianin ensimmäisen lennon jälkeen. Norwegianin perustaja Bjørn Kjos, valtiosihteeri Jacob Bjelland Norjan liikenneministeriöstä ja lentoasemaoperaattori Avinorin toimitusjohtaja Abraham Foss olivat mukana juhlallisuuksissa.

Taloudellisia päätöksiä

Me ihmiset olemme aika erikoisia mennessämme kauppaan, meillä nimittäin voi olla kauppalista, mutta ulos tullessamme olemme ostaneet paljon muutakin – esimerkiksi kaikenlaiset alennusmyynnit ovat meille magneetteja. Myös uudet trendit ja kaveripiiri saavat meidät juoksemaan erilaisten tuotteiden ja tavaroiden perässä, joita emme välttämättä edes tarvitse. Samalla kun mietimme tulevaisuutta ja turvallisuuttamme taloudellisissa asioissa, meidän kenties tulee oikeasti miettiä niitä vaihtoehtoja, mitä meillä on omien tietojemme turvaamiseksi.

2 kommenttia artikkeliin ”Norwegian juhlii 20-vuotisjuhlaansa ja yli 300 miljoonaa matkustajaa”

Vastaa