Norwegianin liikenneluvut ovat hyvässä kunnossa kesäkauden kynnyksellä

Norwegianilla oli 1,5 miljoonaa matkustajaa ja 81 prosentin käyttöaste maaliskuussa. Kevään ensimmäinen kuukausi merkitsee kesäaikataulun alkua ja merkittävää kapasiteetin kasvua. Norwegianin varaustilanne jatkuu vahvana. Se on huomattavasti viime vuoden vastaavaa ajankohtaa korkeampi.

– Maaliskuu oli liikenneluvuiltaan erittäin vankka kuukausi Norwegianille. Maaliskuu merkitsi paluuta kesäaikatauluun ja merkittävää kapasiteetin lisäystä. Odotamme todella innolla, että pääsemme toivottamaan kasvavat määrät matkustajia tervetulleiksi lennoillemme vuoden 2023 kesäkuukausina, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 502 366 matkustajaa maaliskuussa, mikä on 60 prosenttia enemmän kuin maaliskuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 2 347 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 903 miljoonaa istuinkilometriä. Maaliskuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 67 lentokonetta ja toteutuneiden lentojen osuus oli 99,2 prosenttia. Kaikkialla Euroopassa lentoliikenteeseen vaikuttaneista haastavista sääolosuhteista ja merkittävistä työtaistelutoimista huolimatta täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 81 prosenttia maaliskuussa. Kaikista lähteneistä lennoista 95 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

Vahva varausaste on noussut korkeammalle kuin vuonna 2022

Norwegianin lentomatkojen kysyntä jatkuu vankkana ja varauskehitys jatkuu vahvana.

– Suuntaamme kohti kesäkautta myönteisissä näkymissä. Varaustilanteemme on merkittävästi korkeampi kuin viime vuonna tähän aikaan. Se on osoitus lentomatkojen vahvan kysynnän jatkumisesta erityisesti moniin houkutteleviin rantakohteisiimme. Odotamme jälleen vilkasta kesää. Olemme erittäin iloisia, että yhä useammat matkustajat valitsevat Norwegianin ensisijaiseksi lentoyhtiökseen, sanoo Karlsen.

Valmistautuakseen kesäkauteen Norwegian purki hiljattain osan ulkoistetuista maahuolintapalveluistaan Oslon Gardermoenin lentoasemalla ja 150 uutta henkilöä tuli yhtiön palvelukseen. Norwegianin Red Handling -tiimi hoitaa aluksi asiakaspalvelutehtäviä lähtöselvityksessä, koneeseen nousuissa ja saapumisissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että siirtyminen on sujunut saumattomasti. Maahuolintapalveluiden siirtyminen omaksi toiminnoksemme suurimmassa tukikohdassamme on tärkeä askel keskeisten toimintojen tuomiseksi talon sisälle paremman asiakaspalvelun ja saumattomamman matkustuskokemuksen aikaansaamiseksi, sanoo Karlsen.

Samalla, kun reittiverkosto laajenee, Norwegian jatkaa myös uuden matkustamohenkilöstön palkkaamista ja ottaa tällä hetkellä kiireisenä vastaa useita uusia, nykyaikaisia ja polttoainetehokkaita lentokoneita. Ennen kesäkautta 2023 Norwegian ottaa vastaan kaikkiaan 11 nykyaikaista ja polttoainetehokasta Boeing 737 MAX 8 -lentokonetta. Tämän vuoden kesäaikataulussa Norwegian tarjoaa yli 300 reittä 114 kohteeseen, joista useat ovat uusia kohteita.

Suoratoisto tarjoaa hyviä vinkkejä matkakohteiksi

Tässä on joitakin suosittuja suoratoistopalveluja ja niiden tarjoamia sisältöjä:

  • Netflix: Elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja, animaatioita, stand-up-koomikkoja
  • Amazon Prime Video: Elokuvia, televisiosarjoja, urheilua, dokumentteja
  • Disney+: Disney-elokuvia ja -sarjoja, Marvel-elokuvia ja -sarjoja, Star Wars -elokuvia ja -sarjoja, National Geographic -dokumentteja
  • HBO Nordic: Televisiosarjoja, elokuvia, dokumentteja, stand-up-koomikkoja
  • Viaplay: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
  • CMore: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
  • YouTube: Videoita eri kategorioista, kuten musiikki, vlogit, elokuvat, televisiosarjat, urheilu, opetusohjelmat ja paljon muuta.
  • SkyShowTime: SkyShowtime on uusi suoratoistopalvelu, joka tarjoaa parasta viihdettä, suurimpia menestyselokuvia ja sarjoja yksinoikeudella. Tutustu maailmankuulujen studioiden uutuuksiin ja suosikkeihin.
  • YLE areena, elokuvia, sarjoja dokumentteja – sarjoissa paljon brittisarjoja kuten Tukahduttava Rakkaus
  • MTV Katsomo ja suomalaiset sarjat kuten Mari Veitola Doc

3 kommenttia artikkeliin ”Norwegianin liikenneluvut ovat hyvässä kunnossa kesäkauden kynnyksellä”

Vastaa